Αρχική σελίδα » Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Το Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει δημιουργήσει στο χώρο του μια αίθουσα εκδηλώσεων με την ονομασία Κ.Θ. Δημαρά που μπορεί να φιλοξενήσει ακροατήριο 75 περίπου ατόμων.

Στο Ιστορικό Αρχείο έχουν διδάξει σημαντικοί Έλληνες και ξένοι επιστήμονες στο πλαίσιο μεταπτυχιακών σεμιναρίων και κύκλων διαλέξεων -σχετικών με τη Νεότερη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία, την Ιστορία της Ιστοριογραφίας και την Κοινωνική Θεωρία. Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί συνέδρια και ειδικές εκδηλώσεις, στις οποίες οι ομιλητές ανακοίνωσαν τα συμπεράσματα των ερευνών του.

Στη σελίδα αυτή φαίνονται όλες οι ανακοινώσεις με αντίστροφη χρονολογική σειρά

Προκειμένου να επιλέξετε ειδικότερη κατηγορία ανακοινώσεων, χρησιμοποιήστε το αριστερό μενού.

Αρχείο όλων των Ανακοινώσεων

28-09-2017 Ξενάγηση Πολωνών Αρχειονόμων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τετάρτη 27/09/2017,  η επίσκεψη των Πολωνών εκπροσώπων της Ένωσης Αρχειονόμων του δικαστικού σώματος (STOWARZYSZENIE ARCHIWISTOW INSTYTUCJI WYMIARY SPRAWIEDLIWOSCI) στο χώρο του Ιστορικού...


26-09-2017 Επίσκεψη Πολωνών Αρχειονόμων

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 το αναγνωστήριο του Ιστορικού Αρχείου θα είναι κλειστό για το κοινό λόγω επίσκεψης Πολωνών Αρχειονόμων.


20-06-2017 Ανακοίνωση Αναγνωστηρίου

Το αναγνωστήριο του Ιστορικού Αρχείου θα παραμείνει κλειστό από τη Δευτέρα 26/6 έως και την Παρασκευή 15/9 λόγω  εσωτερικών εργασιών και ανασυγκρότησης του αρχειακού υλικού.


15-06-2017 Εκδήλωση 16 Ιουνίου 2017

Το Αιγινήτειο Νοσοκομείο και το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνουν Ημερίδα με θέμα: Το Αιγινήτειο Νοσοκομείο και το Εθνικό και Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών    Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.


24-09-2016 25 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΙΑ.ΕΚΠΑ), αποτελεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο Αρχείο φορέα Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Στις συλλογές του, στις οποίες περιλαμβάνονται περισσότερα από 2.000.000 τεκμήρια,...


Αποτελέσματα 29 μέχρι 35 από τα συνολικά 54