Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

13.10.2023

Πρόσφυγες Φοιτητές και Φοιτήτριες στο ΕΚΠΑ 1922-1930 Μια ψηφιακή έκθεση και ένα κόμικ

Tο Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά την ψηφιακή έκθεση με τίτλο: Πρόσφυγες Φοιτητές και Φοιτήτριες στο ΕΚΠΑ 1922-1930 στον διαδικτυακό κόμβο του ΕΚΠΑ  https://estories.uoa.gr/draseis/prosfyges-foithtes-kai-foithtries-sto-ekpa-1922-1930

 Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, η έκθεση στέκεται σε μια άγνωστη ως τώρα σελίδα της προσφυγικής εγκατάστασης στην Ελλάδα, της φοίτησης πολυάριθμων προσφύγων, ανδρών και γυναικών στο Πανεπιστήμιο. Το Ιστορικό Αρχείο συγκεντρώνει μια σειρά από τεκμήρια από τις συλλογές του, ατομικοί φάκελοι φοιτητών/τριών, μητρώα εγγραφής και πτυχίων, έγγραφα αλληλογραφίας, φωτογραφικό υλικό κ.ά., για να εικονογραφήσει αυτή τη σελίδα.

 

Για να διαβάσετε τη συνέχεια του δελτίου τύπου πατήστε εδώ

Για Τεκμήρια πατήστε εδώ

Την έκθεση συνοδεύει μια εικονογραφημένη ιστορία κόμικ, σε σενάριο και σκίτσα της Όλιας Ντακογιάννη. Μια ιστορία, η οποία  μέσω των δύο πρωταγωνιστών της, της Μερόπης και του Λέανδρου μας μεταφέρει στα πρώτα χρόνια της άφιξης των προσφύγων στην Ελλάδα, στην Αθήνα και στη φοιτητική ζωή τους στο Πανεπιστήμιο της δεκαετίας του 1920. 

Στιγμιότυπα από την εικονογραφημένη ιστορία κόμικ.